Welkom tekst

Bak en braadtips

VERS VLEES


1) Vlees met boter of olie insmeren
2) De oven voorverwarmen op 220°C gedurende 10 min.
3) Daarna 15 min op deze temperatuur bakken
4) Snij tegen de richting van het vlees in
TABEL VOOR 1KG VLEES
 
VLEESSOORT PRODUCT KERNTEMPERATUUR BAKWIJZE EXTRA INFO
Rundsvlees rosbief saignant: 30 à 40°C 15 min op 230°C
10 à 20 min op 180°C
zwaarder stuk +-10 min. extra
Kalfsvlees gebraad rosé: 40 à 50°C 15 min op 200°C
35 à 45 min op 180°C
zwaarders stuk idem
Lamsvlees gigot zonder been saignant: 30 à 40°C 15 min op 230°C
20 à 30 min op 180°C
+- 2kg vlees= + 20 min extra
Varkensvlees gebraad
orloff/ardeens
doorgebakken: 60°C 15 min op 200°C
45 min op 180°C
zwaarder stuk idem
Kalkoen filet

gevulde kalkoen
60°C

60°C
15 min op 200°C
35 à 45 min op 180°C
150°C voor de eerste 2kg telt u 1.30u, 
daarna per kg een 30 min bijtellen
zwaarder stuk idem


 
 

WARME  BEREIDE GERECHTEN


APERITIEFHAPJES
1) Oven voorverwarmen op 180°C
2) De hapjes 10 min in de oven

SOEP
De soep op een zacht vuur opwarmen en meerdere keren in roeren.

VIS
1) De oven voorverwarmen op 180°C
2) De vis afdekken met aluminiumfolie
3) De vis ongeveer 15 min in de oven op 180°C
 
VLEES
1) De oven voorverwarmen op 180°C
2) Het vlees afdekken met aluminiumfolie
3) Het vlees ongeveer 15 A 20 MIN in de oven op 180°C, dit varieert naargelang het soort vlees uiteraard (wild rood vlees iets minder hoog en minder lang, dit om een rosékleur te hebben)
4) Een kommetje water bijzetten tegen uitdroging is altijd goed
 
GROENTEN EN AARDAPPELEN
1) De oven voorverwarmen op 180°C
2) De groenten en aardappelen afdekken met aluminiumfolie
3) De groenten en aardappelen ongeveer 15 min in de oven op 180°C
4) De laatste 5 min alufolie verwijderen om eventueel te gratineren



Alle tips zijn richtlijnen. Exacte bereidingstijden en temperaturen kunnen afwijken naargelang uw type oven, de hoeveelheid en uw gewenste bakwijze.